Het structureel onderhoud van de E313 is in volle gang. Dit weekend (vanaf vrijdagavond 20.00 uur) vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het wegdek tussen Grobbendonk en Massenhoven in de richting van Antwerpen.   Zodra die werken klaar zijn (uiterlijk maandagochtend, voor de spits) wordt een volgende stap gezet: tijdens de nachten van 26 en 27 augustus 2013 legt AWV het wegdek en de waterdichting van de Pullebrug over het Netekanaal in Zandhoven opnieuw aan.

Diezelfde 2 nachten wordt verderop, tussen Ham en Laakdal, ook gewerkt over een afstand van ongeveer 300 meter in de richting van Antwerpen.

Tijdens de nachtelijke werken is er hinder voor het verkeer ter hoogte van de werven, maar overdag zijn alle rijstroken gewoon open. 


Structureel onderhoud in verscheidene stappen

Tegen 2015 wil Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits de onderhoudsachterstand op de autosnelwegen wegwerken. Het onderhoud van de E313, dat AWV deze zomer in verscheidene stappen uitvoert (tot midden september), maakt daar deel van uit.

  • Uiterlijk maandagochtend 25 augustus 6.00 uur loopt de eerste werkfase af: de vernieuwing van het wegdek over een afstand van 5 kilometer tussen Grobbendonk en Massenhoven richting Antwerpen.
  • Aansluitend starten elders nieuwe werven: op de Pullebrug over het Netekanaal in Zandhoven én over een afstand van 300 meter tussen Ham en Laakdal.

 

Over één rijstrook op Pullebrug (richting Hasselt)

Gedurende de nachten van maandag 26 op dinsdag 27 augustus en van dinsdag 27 op woensdag 28 augustus werkt AWV op de Pullebrug over het Netekanaal in Zandhoven. In de richting van Hasselt krijgt de brug een nieuw wegdek: het asfalt worden vervangen en een nieuwe waterdichting wordt aangebracht.

  • Van 20.30 uur tot uiterlijk 6.00 uur beschikt het verkeer richting Hasselt bij de Pullebrug maar over één rijstrook.
  • In de richting van Antwerpen zijn beide rijstroken open.
  • Overdag zijn in beide richtingen alle rijstroken open.

Tegelijk ook nachtelijke werken tussen Ham en Laakdal (richting Antwerpen)

Gedurende diezelfde 2 nachten voert AWV verderop op de snelweg ook asfalteringswerk uit tussen Ham (complex 25) en Laakdal (complex 24 Geel-Oost). Over een korte afstand van ongeveer 300 meter in de richting van Antwerpen wordt het wegdek vernieuwd.

  • Van 20.00 uur tot uiterlijk 5.00 uur beschikt het verkeer naar Antwerpen maar over één rijstrook.
  • In de richting van Hasselt zijn beide rijstroken open.
  • Overdag zijn in beide richtingen alle rijstroken open. 

30 augustus – 1 september: ook weekend met hinder

Deze asfalteringswerken zijn een voorloper van de meer ingrijpende werken die tijdens het  volgende weekend worden uitgevoerd tussen Ham en Laakdal.

Vanaf vrijdagavond 30 augustus tot uiterlijk maandagochtend 2 september krijgt de E313 tussen Ham en Laakdal over een afstand van 2 kilometer nieuw asfalt.

Dat gebeurt overdag en zal hinder veroorzaken, want het verkeer beschikt in beide richtingen daar dan maar over één rijstrook. Het verkeer richting Antwerpen wordt via een doorsteek in de middenberm naar de andere rijrichting geleid.